Проєкт зі створення першої молодіжної галереї у Львові "ХотАртХол" перебуває на заключному відрізку: вже 22 квітня о 15:00 стане відомо, чи виграє команда Палацу ґрант на цей проєкт від фундації "House of Europe". Для перемоги проєкту "ХотАртХол" необхідно буде мати більше зібраних коштів, ніж інші проєкти, що беруть участь у ґранті. 

Реалізувати ідею допомагають художники, що передають як пожертву свої твори. Одним із перших це зробив митець Сергій Радкевич, переможець Спеціальної премії PinchukArtCentre Prize (2011), відомий роботами із монументальним розписом (мюрал), стріт-артом, живописом, графікою та інсталяціями. Сергій Радкевич передав твір "WithOutFeelings", який можна придбати на сторінці "ХотАртХолу" на Спільнокошті, внісши першим необхідну суму за картину та вибравши її як винагороду за вклад у проєкт.

“Мистецтво для мене - це інструмент позитивної маніпуляції. Тому додатковий простір - це ще один засіб працювати з людьми. Також я є мешканцем цього району і бачу позитивні зрушення. Наприклад, коли на Заводській з'явились приватні арт-простори і вулична галерея. Новий простір - нові можливості і для митців, і для громади”, - прокоментував свій внесок у проєкт галереї Палацу Хоткевича Сергій Радкевич.

Також до цієї ініціативи приєдналась інша львівська мисткиня - Мар'яна Косика, передавши картини “Дволикість” та “Breath”. Ці полотна так само доступні на платформі Спільнокошту.

Нагадаємо, що «ХотАртХол» - це проєкт створення першої молодіжної галереї у Львові, яка покликана експонувати мистецькі дебюти, а саме втілювати ідеї молодих авторів візуального, аудіального та мультимедійного мистецтва.

Бюджет створення галереї у Палаці Гната Хоткевича - 350 тис грн, з яких понад 80 тисяч команда Палацу планує залучити через Спільконошт, а в разі вдалого ґранту ще 6 тисяч євро надасть НГО "House of Europe". Крім того, 110 тисяч гривень будуть залучені завдяки партнерам. Згідно з планом, галерею буде облаштовано у двох холах Палацу Хоткевича загальною площею 249,5 м2.