Днями програма підтримки від Європейського Союзу «House of Europe» оголосила важливе рішення, відібравши п'ять кандидатів на перемогу в конкурсі на інфраструктурний ґрант у краудфандинговій номінації. Серед п'яти найбільш достойних ідей опинився проєкт Палацу Гната Хоткевича «ХотАртХол», який передбачає створення першої молодіжної галереї у Львові.


Важливість проєкту

Сьогодні Палац Гната Хоткевича як міждисциплінарний культурний центр комплексно розвивається у межах розробленої Стратегії розвитку 2025. Під час напрацювання стратегії ми залучали людей з експертного середовища як зі Львова, так і з-за кордону. Саме в ході дискусій стосовно доцільності використання простору Палацу виникла ідея створення галереї у холі.

Виставковий простір вирішить одразу кілька проблем. Зокрема, буде повернено історичну справедливість, тобто збереження напряму функціоналізму в інтер`єрі Палацу, який був втрачений після радянської перебудови 80-х років. 



Унікальність ідеї 

Створення у двох просторах Палацу виставкового простору з усім необхідним технічним забезпеченням дозволить переформатувати приміщення в сучасну першу молодіжну галерею у Львові. Планується, що тут експонуватимуть мистецькі дебюти, в тому числі втілюватимуть ідеї молодих авторів візуального, аудіального та мультимедійного мистецтва.





Працюючи з молодими митцями, команда Палацу Хоткевича помітила значний попит на необхідність появи такого проєкту. Тому нашою метою є забезпечення творчого поля для митців зі свіжими ідеями.

Крім того, ми плануємо створити Експертну раду, яка буде не лише відбирати та формувати план експозицій, а й надаватиме менторську підтримку митцям, професійні консультації та поради для організацій власних виставок. У перспективі також запуск спеціальної програми стажувань для кураторів, які матимуть змогу реалізувати свій проєкт у галереї спільно з досвідченими менторами.

Як підтримати проєкт Палацу Хоткевича?

Долучитися до створення галереї може кожен із вас, інвестувавши у ХотАртХол на сторінці Спільнокошту. За умови успішної кампанії на краудфандинговій платформі, Палац отримає дофінансування від ґранту House of Europe і зможе повністю втілити в життя ідею.

Здійснити внесок можна за посиланням: https://cutt.ly/qr7eUdi