Львову - 765 років, Палацу Хоткевича - дещо менше. Історія нашої будівлі - це львів'яни, які творять соціокультурне життя нашого міста ось уже впродовж майже 90 років. Тож у цьому році ми хочемо Вам показати Львів крізь призму кольорів Палацу і людей, які працювали тут у минулому і пишуть нові сторінки історії сьогодні. В наступні дні, із 8 по 11 травня, запрошуємо Вас долучитись до відзначення дня міста разом з Палацом Хоткевича.

Зазначимо, що участь у подіях здійснюватиметься на умовах благодійного внеску у підтримку збору коштів на нижній поверх галереї "ХотАртХол". Прийматиметься внесок у будь-яких розмірах. Донат на нашу галерею можна зробити, клацнувши ось сюди: https://cutt.ly/XviGIIy

Додатково просимо реєструватись на події за посиланням ТУТ: bit.ly/33lCAMB

8 травня, 13:00. "За ковером Хоткевича". 
Екскурсія Палацом Хоткевича з Анастасією Гуменецькою (13.00 - 14.00)

Послаблення карантинних обмежень дає нам можливість знову побачитись віч-на-віч. У цю суботу запрошуємо в гості у Палац, щоб дізнатися більше про його дивовижну історію, побачити зміни, які відбулись за останні роки, а також почути і побачити те, що зміниться невдовзі. Провідницею у світ Палацу буде культурологиня, координаторка галереї "ХотАртХол" Анастасія Гуменецька, яка ідеально знає усі закутки Хоткевича.

8 травня. Відеолекція Андрія Павлишина "Галина Гурська: історія львівської письменниці та правозахисниці 30-х"

У суботу на сторінці Палацу ми презентуємо відеолекцію літературознавця, історика, перекладача та журналіста Андрія Павлишина про непересічну львів`янку 30-х Галину Ґурську - талановиту польську письменницю єврейського походження та про громадське, благодійне та літературне життя Львова 30-х, ініційоване нею.

Біографія Галини Гурської тісно переплітається з мапою Львова: вона жила на теперішній вулиці Мєндєлєєва, де збирала речі для дітей бідняків, вела передачу на Львівському радіо, була співорганізаторкою Антифашистського конгресу діячів культури у Львові, який відбувся, до речі, у Палаці Гната Хоткевича. Також вона керувала притулком для сиріт на теперішній вулиці Героїв Майдану, була співзасновницею львівського журналу "Сигнали".

Як письменниця Галина Ґурська дебютувала в 1930 році барвистим опрацюванням європейського лицарського епосу — "Про королевича Ґотфріда, лицаря Різдвяної Зорі, дванадцять чарівних оповідей, майстром Йоганнесом Сарабандусом, астрологом Його Величності Короля, записаних".

11 травня, 16:00. Художній пленер до Дня Матері "Мамині квіти", майстер-клас з малювання пастеллю на кольоровому картоні.

Як ми зазначили, святкування дня міста для нас цьогоріч - це також про людей, які працюють тут сьогодні і є невід'ємною частиною Палацу.

Зразкова студія образотворчого мистецтва під керівництвом Галини Якубишин є одним і системотворчих колективів Палацу. У вівторок пані Галина проведе майстер-клас, присвячений ще одній важливій даті, яка відзначатиметься цього тижня - Дню матері. У вівторок очікується чудова, сонячна погода, тому майстер-клас плануємо провести на території біля Палацу Хоткевича.

Не забуваймо дотримуватися усіх карантинних правил та обмежень: бути в масці, дезинфікувати руки, проходити температурний скринінг та дотримуватись дистанції.